Sjajne vijesti za pulsku glazbenu školu stižu iz New Yorka, gdje je mladi, talentirani harmonikaš Leonardo Rojnić dobio posebnu nagradu s međunarodnog natjecanja čiji je član žirija bio i maestro Ivo Pogorelić.

https://www.manhattancompetition.com/

Leonardo Rojnić je iznimno talentiran i nadaren mladi glazbenik, učenik pulske glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova koji od najranijeg djetinjstva svira harmoniku i postiže vrhunske rezultate na natjecanjima u zemlji i inozemstvu.

Njegova su postignuća impresivna. Lani je bio dobitnik stipendije Marin Čilić, finalist Eurovizije za mlade glazbenike, a aplicirao je i za stipendije potaknut najnovijim postignućima i ambicijama kao maturant pulske glazbene škole.

– Taj zlatni dečko potekao kao naš učenik Područnog odjela u Barbanu, tijekom vikenda javio nam je sjajne vijesti. Riječ je o multiintrumentalnom natjecanju za koje se samostalno prijavio ovog ljeta. Poslao je snimku svog nastupa iz ožujka, kada je netom prije generalnog lockdowna sudjelovao u finalu Eurovizije mladih glazbenika u Zagrebu, gdje je svirao sa simfonijskim orkestrom pod dirigentskom palicom Tomislava Facinija. Na temelju te izvedbe Leonardo je nagrađen.Snimka njegova nastupa zaslužila je posebnu nagradu u kategoriji juniora od 16 do 21 godinu, Young Artist Special Prices NY, kazala je ravnateljica glazbene škole Romana Vuksan Zuban.

Mladi učenik izniman je talent a profesori pulske glazbene škole smatraju ga jednim od najuspješnijih učenika u 70-godišnjoj povijesti škole.

U pripremama je za odlazak kod istaknutog profesora Veli Kujala u Finsku na Siblius Akademiju.

Preuzeto sa: https://www.glasistre.hr/glazba/video-/-pulski-maturant-leonardo-rojnic-dobio-veliko-priznanje-iz-new-yorka-ukoro-ce-nastupiti-u-cuvenom-carnegie-hallu-smatraju-ga-za-jednog-od-najboljih-ucenika-u-70-godina-glazbene-skole-677063?fbclid=IwAR2L3jZO046mx4lVRsW7Gzdlo4CJtZ49_PHmnFtZQucerHyKcqEyYlZT9Gg