Sudjelovanjem na natječaju povodom obilježavanja Europskog dana jezika 2022. Učenice 1. razreda srednje glazbene škole koje pohađaju nastavu njemačkog jezika: Anamari Smuk i Glorija Kevrić na pitanje koje je bilo tema natječaja: Kako su strani jezici obogatili Vaš život? odgovorile su s nekoliko stihova na njemačkom jeziku koje su same i uglazbile i otpjevale. Njihovu kreativnost Profil Klett nagradio je lijepim majicama na kojima je veliko srce koje je ispunjeno sloganom koji  glasi Volim strane jezike, a škola će dobiti jednogodišnju pretplatu na časopis FREUNDE na  njemačkom jeziku (B1 ,B2).  

Cilj sudjelovanja na ovom natječaju bio je promovirati glazbu odnosno pjevanje i pokazati da se u našoj školi velika pozornost poklanja i učenju stranih jezika, pa tako učenice i učenici koji se školuju za zanimanje pjevač mogu učiti i tri strana jezika tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

Europski dan jezika Glazbena škola  IMR Pula  inače obilježava održavanjem radionica njemačkog jezika u osnovnoj školi Veruda kojom prilikom se promovira poštivanje svih jezika i različitosti, posebno učenje njemačkog jezika što je preduvjet za zanimanje pjevač/ica  i druženje uz pjesmu i sviranje.

Mentor učenicama je  nastavnica njemačkog jezika i književnosti i povijesti Mihaela Hutz.