Dragi učenici i roditelji,

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), javna ustanova Republike Hrvatske, u suradnji s partnerima: Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo provodi Nacionalno istraživanje prehrambenih navika adolescenata i odrasle populacije na području cijele Republike Hrvatske.
Dobiveni podaci bit će višestruko korisni: za procjenu zdravstvenog stanja djece i odrasle populacije u RH, procjenu rizika podrijetlom iz hrane i donošenje smjernica za pravilnu prehranu djece i odraslih te će biti iznimno značajni, kako nutricionistima, epidemiolozima, nadležnim tijelima, tako i široj akademskoj zajednici. Istraživanje se provodi sukladno europskoj metodologiji te će dobiveni podaci biti usporedivi s ostalim EU zemljama. Kako bi istraživanje bilo uspješno provedeno, izuzetno je važno prikupiti informacije o prehrambenim navikama djece osnovnih i srednjih škola. Djecu ispod 18 godina trebaju prijaviti roditelji.

Pozivamo vas na aktivno sudjelovanje u ovome istraživanju. Za prijavu i više informacija posjetite https://www.hapih.hr/csh/projekti/eu-menu-odrasli ili kontaktirajte 099 384 9910.

Detaljnije informacije nalaze se u priloženim popratnim dokumentima.