Utorak, 9. travnja 2019. od 17.30 do 19h – osnovna škola – učionica br.8

Srijeda, 10. travnja 2019. od 17.30 do 19h – srednja škola – učionica br.8

Carlos Fagin, argentinski pijanist, improvizator i učitelj vas poziva da se približite glazbenoj improvizaciji. Što je glazbena improvizacija? Postoje li različite vrste improvizacije? Kako se pripremiti za to? … Na ova i druga pitanja pokušat će odgovoriti tijekom koncerta, interaktivno i uz mnoštvo iznenađenja.

Carlos Fagin

Carlos Fagin rođen je u Buenos Airesu, Argentina 1977. Svoju profesionalnu karijeru započeo je svirajući jazz u Buenos Airesu sredinom 90’tih godina, surađujući s različitim glazbenicima i sastavima.

2003. godine napušta Buenos Aires te upisuje Glazbeni Konzervatorij u Amsterdamu i Konzervatoriju Utrecht (smjer jazz klavirista) u Nizozemskoj gdje je diplomirao 2008. godine.
2009. godine seli u Barcelonu gdje nastavlja svoju karijeru. Sa suvremenim jazz sastavima “Housekeeping trio” i “ATOM Quartet” snima dva albuma i aktivno održava koncerte. Osim toga sudjeluje u mnogim glazbenim projektima i komponira.
2015. godine svoje mjesto pronalazi u Puli. Kao muzičar surađuje s lokalnim i inozemnim muzičarima: JazzIstra Big Band, Atom Quartet, The Sterptet, Big Band Pula, i tako dalje. Sudjeluje na festivalima “Last Minut Jazz” (Bale i Korčula), i “7 dana stvaranja” (Pazin), Kastafsko Kulturno Leto (Kastav, Rijeka), Jazz Festival Koprovnica.

Od 2000. pa sve do danas radi kao profesor klavira, privatno i unutar različitih glazbenih institucija. Od 2017 radi u Glazbenoj školi Ivana Matetića – Ronjgova, u Puli.