Poštovani roditelji i djelatnici, zahvaljujem se na dosadašnjem velikom poslu, trudu i postignućima koje smo izazovno odradili tijekom samih početaka ovog složenog razdoblja u uvjetima povezanima s COVID-19 i obrazovanjem na daljinu u prošloj 2019/2020. školskoj godini. Hvala roditeljima na povjerenju što su upisali djecu u ovoj predstojećoj ništa manje izazovnoj školskoj godini.
Na poseban način pozdravljam roditelje i učenike jer s vama i ove godine udružujemo brigu i odgovornost za zdravlje svih nas.
Vjerujem da ćemo i ove godine zadržati vaše povjerenje i uspješno surađivati spremno svladavajući sve izazove, a pritom ne zaboravljati što nas spaja, a to je želja za glazbom i njezinim nepresušnim izvorima stvaranja , učenjem i razumijevanjem jednih od najstarijih, ali i najdubljih tekovina ljudskog roda.

Međusobnim uvažavanjem i ustrajnim zalaganjem i povjerenjem trudimo se unaprijediti sustav glazbenog obrazovanja ne zaboravljajući na očuvanje zdravlja naših korisnika, učenika ali i nastavnika prilikom učenja glazbe i provedbe nastavnog procesa.
Razvoj glazbenih vještina bazira se na izravnom kontaktu s učiteljem a činjenicom da je taj dio izostao online nastavom, izuzetno smo se trudili da ovu godinu dobijemo specifične preporuke i omogućimo rad uživo, sačuvamo glazbenu struku i dignitet našeg rada i djelovanja.
Bez obzira koji dio nastave se provodi na koji način, važno je biti aktiviran, koncentriran i dosljedno provoditi mjere i preporuke za rad kako bi se očuvalo vlastito zdravlje i neizravno zdravlje svih oko nas. Redovito se ažuriraju službene objave na webu, pratite ih, jer težimo održavati jasnu komunikaciju svih dionika Škole. Glazbena škola će svakodnevno pratiti tijek razvoja situacije , držati se svih uputa nadležnih institucija i službi te u skladu s njima i postupati odgovorno i savjesno.

U tom ozračju želim svima poticajnu klimu učenja i razvoja a i mnogo uspjeha kojima ćemo se svi zajednički radovati.

Ravnateljica
Romana Vuksan Zuban, mag.mus.


ORGANIZACIJA POČETKA RADA S UČENICIMA

Glazbena škola počet će sa radom 7.rujna i svi upisani učenici primit će putem maila ili drugim primjerenim načinom uputu i termin dolaska u Školu.
Raspored sati bit će strukturiran na temelju novih okolnosti jednosmjenske ili dvosmjenske nastave u općeobrazovnoj školi. Na temelju pojedinačno prikupljenih podataka rasporeda iz drugih škola od svakog ucenika, u prvom tjednu će se moci artikulirati raspored rada skupne nastave i formirati grupe učenika. Raspored za matične ucenike biti će objavljen do 5.9.

Rad s učenicima Srednje glazbene škole, matični učenici, biti će isključivo u jutarnjem terminu i tim učenicima Škola će omogućiti kompletno izvođenje nastave i općeobrazovnih i stručnih predmeta nevezano za ostale učenike koji dolaze iz drugih Škola.

Škola je pripremila Protokol prevencije i postupanja za vrijeme rada u posebnim uvjetima uzorkovanim Covid-19 i Plan rada u školskoj godini 2020/2021, Dodatak Protokolu (dokumenti su na webu). Tim dokumentima Škola ima potrebno za provođenje svih uputa i preporuka nadležnih službi i relevantnih tijela. Upućujemo da ih pročitate.DODATAK PROTOKOLU I PLANU RADA GLAZBENE ŠKOLE